Koncert vážné hudby k narozeninám


Seznámil jste se s dívkou, která v brzké době slaví narozeniny, a chtěl byste jí překvapit něčím vysloveně nevšedním? Pak vám navrhujeme zajít společně na koncert vážné hudby v Praze. Co nás k takové inspiraci vede, a proč zrovna vážná hudba?

Kvalita hudební produkce – zahrát na kytaru pár akordů a zazpívat si u táboráku je samozřejmě fajn, ale uznejte, že je přece jen něco úplně jiného vyslechnout si živý koncert hudebního tělesa, které je dokonale sehrané, a které také hraje hudební part nesrovnatelně obtížnější, a tím pádem procítěnější, krásnější, harmoničtější a emotivnější. Mnoho lidí vyznává současnou populární hudbu, ale ta se s prominutím a veškerou úctou k soudobým hudebníkům nemůže srovnávat s tím, co produkovali takový Beethoven, Smetana, Bach nebo Vivaldi.

koncerty vážné hudby

Nestárnoucí kousky známých mistrů – jména výše uvedených autorů zná snad každý. A většina lidí si také vybaví, že alespoň od některého z nich nějakou skladbu slyšeli a znají. Tato hudba nestárne a považte, že se hraje již po staletí, a že na ní lidé pořád chodí a s nadšením hudebníkům také aplaudují. Naopak hudba populární či folková často úplně zapadne již po několika letech a lidé si vybaví jen některé vyslovené hity.

hudební nástroj

Živý koncert – vážnou hudbu si můžete vyslechnout doma z reprobeden a posedět u toho s šálkem kávy, ale to nikdy nenahradí živý koncert. Hudba hraná bez playbacku naživo má úplně jinou úroveň, a zejména vážná hudba v dobře akusticky stavěných prostorách vás přenese z této planety někam do nebes, proto se také o ní tvrdí, že oslovuje duši, že je to hudba lidského nitra, že proniká do jeho hlubin, a tím si také plní poslání, které má hudba napříč mnoha generacemi mít. Proto také bude tento dárek k narozeninám darován od srdce, a vaše přítelkyně to jistě ocení, a bezpochyby vám to také někdy něčím krásným oplatí.