Dejte jí šanci


Na tom, že je kouření opravdu velice nezdravě, se shodnou asi všichni – nejen samotní kuřáci, ale i odborníci. Pro mnoho lidí je to ale věc, které se nedokáže vzdát ani při velké snaze. I když kuřákům hrozí spousta vážných nemocí způsobených kouřením, velká část z nich se cigarety nevzdá. Jelikož jim ale i tak jde o to, aby mělo kouření co nejmenší vliv na jejich zdraví, snaží se hledat alternativy ke klasickým cigaretám.

muž vape

V normální cigarety jsou desítky opravdu velice nebezpečných látek. Navíc krabička cigaret stojí nejméně okolo 150 Kč, což už je dost vysoká cena za to, že jsi vážně ničíte zdraví. Právě zdraví je hlavní důvod toho, že část kuřáků přichází na elektronickou cigaretu. To nespaluje obyčejný tabák, ale probíhá u ní nahřívání tekuté náplně. Ta se dá koupit nejen v čisté podobě, která opravdu připomíná klasickou cigaretu, ale do svého zařízení si můžete koupit ovocných příchutí.

Nebarví
I když kuřáci zpravidla nevnímají, že mají načichlé oblečení, které je zažloutlé od cigaretového kouře, a jejich okolí to může být nepříjemné. Proto můžete vyzkoušet elektronickou cigaretu, kterou dnes nabízí každý vape shop. Díky tomu, že elektronická cigareta pouze nahřívá tekutinu, nedochází u ní k produkci nažloutlého dýmu, který zabarvuje nejen oblečení ale i pokožku. A právě to je trnem v oku velké části nekuřáků. Elektronická cigareta nic takového nedělá, a i z toho důvodu ji toleruje velká čas nekuřáků.

náhradní díly

Někteří vědci se dokonce kloním k názoru, že elektronická cigareta je méně zdraví škodlivá. Nicméně odborníci se zatím zcela neshodli, do jaké míry je to pravda. Samotní uživatelé elektronických zařízení ale často tvrdí, že díky tomu že jim náplň vydrží déle a chutná lépe než klasická cigareta, se k běžným cigaretám rozhodně nevrátí, a uvažují dokonce i o tom, že s kouřením skončí úplně.